Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін планує забезпечити житлом усіх переселенців зі статусом учасників бойових дій


Олексій Ілляшенко зазначив, що черга постійно змінюється, тому що списки формуються на місцях
Олексій Ілляшенко зазначив, що черга постійно змінюється, тому що списки формуються на місцях

На 2022 рік уряд у державному бюджеті запланував 5,5 мільярдів гривень на забезпечення житлом усіх тимчасово-переміщених осіб, які мають статус учасника бойових дій, розповів в ефірі Радіо Свобода заступник міністра у справах ветеранів України Олексій Ілляшенко.

«Президентом було ухвалено рішення в наступному році намагатися закрити всю чергу – більше 3 тисяч людей, які потребують житла. Це стосується тих, хто є учасником бойових дій і одночасно внутрішньо переміщеною особою. 5,5 мільярдів гривень вперше в історії було виділено для того, щоб вирішити ці питання з житлом», – сказав Олексій Ілляшенко.

При цьому він зазначив, що черга постійно змінюється, тому що списки формуються на місцях – в облдержадміністраціях, а Кабмін перераховує гроші на придбання цього житла.

«Ми видаємо гроші, а люди самі за ці гроші шукають на ринку житло. Це називається субвенція на придбання житла. Наприклад, один чи два мільйона дається на одну сім’ю і вони протягом певного періоду часу зобов’язані придбати це житло», – розповів заступник міністра.

Читайте також: В уряді пояснили, чим займатиметься уповноважена з прав захисників і захисниць України

Ілляшенко нагадав, що в цьому році Верховна Рада ухвалила зміни до бюджету – на забезпечення ветеранів і ветеранок, які є внутрішньо переміщеними особами, виділено 280 мільйонів гривень.

За даними Міністерства соціальної політики, станом на липень 2021 року в Україні нараховувалося 1 473 650 внутрішньо переміщених осіб.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG