Доступність посилання

ТОП новини

Зґвалтування в Кагарлику: поліцейські вибивали з потерпілої зізнання про участь у злочинній групі – Ярославський


За словами екскерівника районного управління поліції Києва Дениса Ярославського, правоохоронці намагалися штучно поповнити статистику організованих злочинних груп по області
За словами екскерівника районного управління поліції Києва Дениса Ярославського, правоохоронці намагалися штучно поповнити статистику організованих злочинних груп по області

Підозрювані у побитті та зґвалтуванні 26-річної жінки правоохоронці насправді намагалися вибити з неї зізнання про те, що вона та ще один потерпілий були співучасниками пограбування магазину. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав екскерівник районного управління поліції Києва Денис Ярославський.

«Була звичайна краджіка з магазину. Вони (правоохоронці – ред.) затримали двох людей, які вкрали 1 500 гривень і спиртне. І пішли потім розпивати спиртові напої до цих двох людей, яких били і ґвалтували... Вони вибивали з них зізнавальні свідчення про те, що вони у співучасті грабували магазин», – сказав Ярославський.

Читайте також: Поліцейське свавілля у Кагарлику. Що кажуть місцеві?

За його словами, правоохоронці намагалися штучно поповнити статистику організованих злочинних груп по області: «ці два експрацівники спробували зробити ОЗГ (організовану злочинну групу) для того, щоб був вищий статистичний показник….Тому що область і главк вимагають початково від райвідділків показників по ОЗГ».

25 травня Державне бюро розслідувань повідомило, що в Київській області затримані двоє поліцейських з Кагарлицького відділення поліції. За попередніми даними слідства, у ніч з 23 на 24 травня оперуповноважний у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки й кілька разів її зґвалтував.

Крім того, ДБР заявляє, що правоохоронці застосували фізичну силу до чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Йому теж погрожували зґвалтуванням.

XS
SM
MD
LG