Доступність посилання

ТОП новини

Вірменія повідомила про 28 000 прибулих із Нагірного Карабаху – уточнено


Уряд Вірменії повідомив, що станом на вечір 26 вересня кількість людей, які в’їхали на територію країни, становила 28 120, і реєстрацію завершили вже для 20 800 із них
Уряд Вірменії повідомив, що станом на вечір 26 вересня кількість людей, які в’їхали на територію країни, становила 28 120, і реєстрацію завершили вже для 20 800 із них

Новина уточнена в питанні загиблих через вибух у Нагірному Карабасі: дані ЗМІ про 125 загиблих не підтвердив омбудсмен сепаратистського регіону Гегам Степанян

Понад 28 тисяч людей прибули до Вірменії з Нагірного Карабаху, повідомив уряд в Єревані 26 вересня на тлі масового переміщення людей, яке почалося після наступу Азербайджану, що дав Баку повний контроль над сепаратистським регіоном.

Уряд Вірменії повідомив, що станом на вечір 26 вересня кількість людей, які в’їхали на територію країни, становила 28 120, і реєстрацію завершили вже для 20 800 із них. Держава забезпечує житлом усіх, хто не має куди їхати.

Тим часом, кількість підтверджених смертей унаслідок вибуху на складі пального в Нагірному Карабасі становить 68 осіб, повідомив Радіо Свобода омбудсмен сепаратистського регіону Гегам Степанян, додавши, що наразі ідентифіковано лише 21 жертву.

За попередніми повідомленнями ЗМІ, міністр охорони здоров’я Вірменії повідомляв про 125 загиблих.

Раніше 26 вересня влада Нагірного Карабаху повідомила, що щонайменше 68 людей загинули і ще майже 300 отримали поранення в результаті вибуху, який стався, коли люди вишикувалися в чергу, щоб заправити свої автомобілі і залишити регіон.

Причина вибуху не встановлена.

Азербайджан відкрив єдину дорогу, що веде з регіону до Вірменії, 24 вересня, через чотири дні після угоди про припинення вогню, яка завершила блискавичну військову операцію Баку.

Азербайджан також пообіцяв забезпечити рівне ставлення до переважно етнічних вірмен, які населяють Карабах, але уряд Вірменії попередив про можливу «етнічну чистку».

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив президенту Азербайджану Ільгаму Алієву, що він повинен захистити цивільних жителів Нагірного Карабаху і що до регіону повинен бути безперешкодний гуманітарний доступ.

Форум

XS
SM
MD
LG