Доступність посилання

ТОП новини

Карантин запровадили вчасно, пом’якшення раніше від Великодня не буде – Зеленський


Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Керівництво України не бачить підстав для пом’якшення карантинних заходів, особливо з урахуванням Великодніх свят (тобто до 19 квітня – ред.), коли існує загроза скупчення людей. Про це йшлося 8 квітня на нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з коронавірусом.

«Карантин – це те, що нас рятує. Завдяки тому, що ми запровадили його вчасно, поширення коронавірусу відбувається не так швидко. Ми бачимо, що багато українців відповідально ставляться до карантину, хоча це нелегко», – сказав Зеленський.

До того ж не пом’якшувати карантинні заходи закликали у Всесвітній організації охорони здоров’я, повідомили в уряді.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що вже розпочалися «додаткові виплати пенсіонерам, яким за 80». «З наступного тижня будемо доплачувати по 1000 гривень тим, у кого пенсія нижча за 5000 гривень. І до кінця квітня ці гроші отримають усі такі пенсіонери», – зазначив голова уряду.

У Кабінеті міністрів України класифікували також інші категорії населення, яким планують надати додаткову допомогу. Йдеться про безробітних, малозабезпечені родини з дітьми, малий та середній бізнес.

Уряд посилив карантинні заходи з 6 квітня. Зокрема від громадян вимагають мати при собі посвідчення особи за межами дому та носити засоби захисту в громадських місцях. Також заборонено ходити групами понад дві особи, за винятком супроводу дітей (яким до 14 років тепер не можна перебувати в громадських місцях самим).

XS
SM
MD
LG