Доступність посилання

ТОП новини

HRW завила про нові випадки катування та жорстоке поводження з ув’язненими в ОРДЛО


Організація заявила, що отримала нову інформацію про кількох жінок, яких утримує «ДНР»
Організація заявила, що отримала нову інформацію про кількох жінок, яких утримує «ДНР»

Підтримувані Росією збройні формування на сході України катують та жорстоко поводяться з людьми, які перебувають під вартою, заявила правозахисна організація Human Rights Watch.

В організації зазначили, що отримали нову інформацію про кількох жінок, яких утримує «ДНР» за сфабрикованими звинуваченнями у «шпигунстві».

Одна жінка була вагітною, коли її затримали в травні 2021 року, дві інші мають серйозні захворювання, від яких вони не отримували лікування, а четверту катували, розповіли у HRW.

«Катування та інші випадки негуманного поводження з боку збройних груп втілюються жорстоким поводженням із жінками, які перебувають під вартою. Наскільки нам відомо, багато затриманих тримають без звязку, у жахливих умовах і без доступу до справедливого судового процесу або належної медичної допомоги», – заявила старша дослідниця Європи та Центральної Азії в Human Rights Watch Юлія Горбунова.

За даними ООН, у період з 2014 до 2021 рік жертвами катувань і жорстокого поводження стали близько 4 000 затриманих у зв’язку з конфліктом на Донбасі.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 січня 2021 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 100 до 13 300 людей.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG