Доступність посилання

ТОП новини

Після зустрічі з Трампом у Флориді Кемерон їде до Вашингтона для переговорів щодо України


Девід Кемерон наголосив, що перемога України є «життєво важливою для американської і європейської безпеки»
Девід Кемерон наголосив, що перемога України є «життєво важливою для американської і європейської безпеки»

Британський міністр закордонних справ Девід Кемерон перебуватиме у Вашингтоні 9 квітня, щоб обговорити з високопоставленими республіканцями розблокування коштів для України. Переговори відбуватимуться після зустрічі Кемерона зі скептично налаштованим щодо допомоги Україні експрезидентом США Дональдом Трампом у Флориді.

Кемерон наголосив, що перемога України є «життєво важливою для американської і європейської безпеки», але колишній президент і ймовірний кандидат від Республіканської партії є критиком продовження підтримки США, і законодавці, які його підтримують, блокують розгляд пакету допомоги Києву в Конгресі.

Міністерство закордонних справ Британії підтвердило зустріч і заявило, що це «стандартна практика» для міністрів зустрічатися з лідерами опозиції країн-союзників у роки виборів.

У Вашингтоні Кемерон також проведе переговори з держсекретарем Ентоні Блінкеном.

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що в разі, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Значна частина республіканців орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Ще у лютому спікер Палати представників Майк Джонсон (республіканець) відкинув схвалений Сенатом законопроєкт, але допускав голосування за «нову пропозицію».

Раніше Джонсон заявив, що очікує на просування пакету, який включає допомогу Україні, коли Палата представників повернеться після канікул. Він припустив, що цей пакет буде включати «деякі важливі нововведення». У цьому контексті Джонсон згадав про заарештовані російські активи, заморожені в США, а також концепцію позики.

У Білому домі відмовилися припускати, чи підпише президент США Джо Байден інший варіант законопроєкту щодо допомоги Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG