Доступність посилання

ТОП новини

Кількість загиблих через удар по Херсону зросла до 21 – Зеленський


Наслідки удару по Херсону, 3 травня 2023 року
Наслідки удару по Херсону, 3 травня 2023 року

Через російський удар по Херсону загинула щонайменше 21 людина – про це заявив увечері 3 травня президент України Володимир Зеленський.

«Станом на зараз – 21 загибла людина! 48 поранених! Усі цивільні! За один неповний день! В одній області! Мої співчуття родинам і близьким загиблих», – написав він у своїх соцмережах, коментуючи обстріл Херсона.

Він вказав на те, що російські боєприпаси, випущені по Херсонщині, влучають у цивільні об’єкти на кшталт залізничного вокзалу, житлових будинків, будівельного магазину, супермаркету та автозаправної станції.

Читайте також: «100 пострілів на добу». Чи буде примусова евакуація на півдні?

«Знаєте, що обʼєднує ці місця? Кривавий слід, який залишає Росія своїми снарядами, вбиваючи мирних людей у Херсоні та на Херсонщині», – прокоментував голова держави.

Влада Херсонщини 3 травня повідомила про удар Росії по залізничному вокзалу і гіпермаркету «Епіцентр» у Херсоні.

Після деокупації восени минулого року Херсон практично щоденно зазнає російських обстрілів. Армія РФ все ще перебуває на лівобережжі Херсонщини, звідки завдає ударів по деокупованих територіях півдня України.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

XS
SM
MD
LG