Доступність посилання

ТОП новини

На Херсонщині війська РФ прикриваються місцевим населенням, аби забезпечити рух своїх військових колон – Соболевський


За даними Юрія Соболевського, такі дії російських окупантів фіксувалися на Каховському мосту
За даними Юрія Соболевського, такі дії російських окупантів фіксувалися на Каховському мосту

На Херсонщині російські війська для руху своїх військових колон міксують цивільним транспортом, повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Вони використовують понтонну переправу, але вона насправді не дає результатів, якщо порівнювати з Антонівським мостом. В першу чергу використовують міст в Каховці на дамбі – там є рух і військової техніки, вантажних автомобілів. Але вони це роблять так – міксують свої військові колони з місцевими, з цивільним транспортом. Наші ЗСУ не можуть працювати по таких цілях», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

Соболевський з посиланням на місцевих жителів також повідомив, що інтенсивність ударів ЗСУ по окупантах на Херсонщині «просто безпрецедентна».

Тим часом, супутник Planet Labs зафіксував, що російські військові почали використовувати окрему поромну переправу для переміщення техніки через Дніпро неподалік окупованого Херсону. Знімки, що це підтверджують, є у розпорядженні «Схем» (Радіо Свобода).

Це вже друга переправа, яку побудували окупанти після точних ударів Збройних сил України по Антонівському автомобільному та залізничному мостах. Як повідомляла раніше британська розвідка, російські війська побудували біля Херсону два понтонні мости і обладнали поромну переправу, щоб компенсувати пошкодження цих мостів.

У ніч на 27 липня ЗСУ завдали точкових ударів по Антонівському автомобільному мосту в окупованому Херсоні, зруйнувавши логістичні й транспортні шляхи російських військ.

XS
SM
MD
LG