Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ обстріляли Херсонщину: влада повідомила про 6 загиблих


За повідомленням, російські військові обстріляли Станіслав, Широку Балку і Велетенське (фото ілюстративне)
За повідомленням, російські військові обстріляли Станіслав, Широку Балку і Велетенське (фото ілюстративне)

Шестеро людей, зокрема новонароджена дитина, загинули, щонайменше шестеро були поранені внаслідок ранкових обстрілів російськими військами Херсонщини, повідомила влада.

«Росіяни вдарили по селу Станіслав з РСЗВ. Унаслідок цього загинули дві людини, також є поранений. Було зруйновано й пошкоджено п’ять приватних житлових будинків. Внаслідок обстрілу Широкої Балки загинули троє дорослих людей – двоє чоловіків і жінка, а також дитина до 2-х років. Ще одна дитина – хлопчик 12 років був доставлений до лікарні», – написав у телеграмі голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Водночас Херсонська обласна військова адміністрація повідомила, що внаслідок російського обстрілу Велетенського Білозерської громади був тяжко поранений 28-річний місцевий житель.

«У нього діагностували опіки 70% тіла – обличчя, тулуба, рук, ніг та дихальних шляхів. Зараз він перебуває у реанімаційному відділенні, лікарі борються за життя потерпілого», – повідомили в ОВА.

Як повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, троє з чотирьох загиблих у Широкій Балці – члени однієї родини: чоловік, дружина і дівчинка, «якій було лише 23 дні від народження».

«Єдиний, хто вижив після російського удару по оселі, – 12 річна дитина. Хлопчик перебуває у критичному стані, лікарі борються за його життя», – написав Прокудін у телеграмі.

Він також повідомив, що армія Росії обстріляла магазин у Комишанах, внаслідок чого 49-річний чоловік зазнав поранень середнього ступеня тяжкості, а 51-річна жінка – легких.

«У Золотій Балці ворожим вогнем пошкоджено щонайменше пʼять житлових будинків. Легкі уламкові поранення отримала 61-річна жінка, її доставили до медзакладу», – додав голова ОВА.

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста, які перебувають у межах досяжності їхніх ракет, артилерії, РСЗО. Росія, попри докази та свідчення, з перших днів повномасштабного вторгнення заперечує відповідальність своїх військових у воєнних злочинах проти українських цивільних та військових.

XS
SM
MD
LG