Доступність посилання

ТОП новини

На Херсонському напрямку почався «дуже потужний» рух військ РФ – Данілов


За словами секретаря РНБО, Росія стягує додаткові сили
За словами секретаря РНБО, Росія стягує додаткові сили

На Херсонському напрямку почався «дуже потужний» рух військ РФ, повідомив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов.

«Щодо термінів – я обережний. Це – війна, на якій багато різних подій. Зараз ворог стягує максимальну кількість… (сил – ред.). Саме на Херсонському напрямку почався дуже потужний рух їхніх військ. Вони стягують додаткові сили», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

«Точно знаю, що наші війська будуть робити все від них залежне для того, щоб в ті терміни, які ставить президент, впоратися. Але в будь-якому випадку перемога буде за нами. Тижнем раніше чи пізніше – це військова справа», – розповів секретар РНБО, відповідаючи на запитання щодо термінів контрнаступу на півдні України.

За словами Данілова, Україна зараз отримує від західних партнерів те озброєння, яке було потрібне ще в березні-квітні.

«Те, що ми зараз отримуємо, – величезна допомога», – додав він.

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має повернути захоплені Росією території впродовж наступних 3-6 тижнів.

Останнім часом Україна завдає ударів по живій силі, техніці противника. Також були пошкоджені кілька мостів, зокрема Антонівський міст в Херсоні. Після цього рух мостом закрили.

Антонівський міст – єдиний у Херсоні через річку Дніпро, в тому числі для транспортування військами РФ своєї техніки і боєприпасів.

У британській розвідці раніше заявляли, що будь-яка спроба росіян побудувати тимчасову переправу через Дніпро «буде операцією з дуже високим ризиком», а якщо переправи через Дніпро не буде – «російські війська в окупованому Херсоні будуть відрізаними, і це стане значним військово-політичним ударом для Росії».

XS
SM
MD
LG