Доступність посилання

ТОП новини

Голова Судової адміністрації заперечив отримання підозри від НАБУ


Голова державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк
Голова державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк

Голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк заявив, що не є підозрюваним у справі Національного антикорупційного бюро щодо створення злочинної організації та захоплення влади.

«Офіційно заявляю: станом на сьогодні, 20 липня, жодної підозри ніхто мені не вручав і я не знаю про що іде мова взагалі. У зв’язку з незрозумілими для мене подіями сьогодні достроково перериваю відпустку для з’ясування суті та обставин появи дезінформації щодо мене, яка була розповсюджена у ЗМІ», – цитує слова Холоднюка портал «Судова влада України».

Холоднюк заявив, що «жодних неправомірних дій ніколи не вчиняв».

«У разі появи офіційних обвинувачень щодо мене готовий доводити свою правову позицію і повну невинуватість у встановленому законом порядку», – додав він.

17 липня стало відомо про обшуки в Окружному адміністративному суді Києва, після чого детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику і ще п’ятьом суддям. Повідомлялося, що повідомлення про підозру отримав і голова Державної судової адміністрації.

За повідомленням НАБУ, всього у справі фігурують 12 людей, які, за даними слідства, «діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі».

19 дипня голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що йому ніяку підозру не вручали.

XS
SM
MD
LG