Доступність посилання

ТОП новини

Кількість виявлених хворих у Києві знижується, проте госпіталізують більше – Кличко


Постер із закликом від мера Києва Віталія Кличка залишатися вдома під час карантину. Київ, 23 квітня 2020 року
Постер із закликом від мера Києва Віталія Кличка залишатися вдома під час карантину. Київ, 23 квітня 2020 року

У Києві за попередню добу виявили 24 нових хворих на COVID-19, повідомив мер міста Віталій Кличко. Відтак кількість підтверджених випадків у столиці, за його словами, зросла до 1 535 людей. Протягом доби одна людина померла.

«За минулу добу хворобу підтвердили в 15 жінок віком від 27 до 81 року та восьми чоловіків від 19 до 74 років, і у хлопця, якому 17 років. До лікарень столиці госпіталізували 10 пацієнтів, інші лікуються на самоізоляції під контролем медиків. Кількість людей, у яких виявили вірус, трохи зменшується, але разом з тим зростає кількість інфікованих, яким потрібна госпіталізація. Сьогодні у стаціонарах міських лікарень з діагнозом на коронавірус перебувають 215 пацієнтів, зокрема і четверо дітей», – сказав міський голова.

Він додав, що наразі кількість хворих зростає в Дарницькому районі, де виявили 256 випадків. Найбільше випадків у Печерському районі – 333 хворих.

Читайте також: У центрі Києва підприємці вимагали послабити карантин​

«Повідомлю, що в лабораторіях, яких у столиці чотири, за минулу добу досліджено 390 зразків матеріалу, всього в Києві дослідили понад 13 600 ПЛР-тестів. Такі тести роблять винятково людям з підозрою на коронавірус за рекомендацією лікарів та хворим на пневмонію. Сьогодні в столиці є 14 тисяч тестів, ми чекаємо на українські ПЛР-тести та ведемо переговори про закупівлю тестів за кордоном», – додав Кличко.

Загалом, за даними Міністерства охорони здоров’я, станом на ранок 4 травня в Україні виявлено 12 331 хворих, з них 303 людей померли, 1 619 одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG