Доступність посилання

ТОП новини

Посли ЄС вирішили скасувати санкції проти Клюєва


Рішення буде офіційно затверджене наступного тижня
Рішення буде офіційно затверджене наступного тижня

Посли країн Європейського союзу вирішили скасувати санкції щодо Андрія Клюєва, який був головою адміністрації президента екс-президента України Віктора Януковича, повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі.

Водночас санкції проти самого Януковича, зокрема замороження його активів, продовжують ще на рік, як і проти 11 його соратників.

Рішення буде офіційно затверджене наступного тижня.

У липні минулого року Європейський суд загальної юрисдикції вирішив, що обмежувальні заходи ЄС проти Клюєва на 2017-2018 роки повинні бути скасовані. Однак Клюєв залишився в списку санкцій, тому що заморожування активів було продовжене на один рік в березні 2018 року.

Кілька джерел повідомили Радіо Свобода, що відсутність переконливих доказів з боку України змусило ЄС розглянути питання про виключення Клюєва з санкційного списку.

Читайте також: «Сім’я» Януковича підсанкційна ще рік, але «чорний список» може скорочуватися й далі

Брат Андрія, Сергій Клюєв, був виключений з того ж списку санкцій торік. Сергій, який був бізнесменом і депутатом від Партії регіонів, був номінальним власником Межигір’я, резиденції Януковича.

Санкції – заборона на в’їзд до ЄС і замороження активів на території Євросоюзу – були запроваджені навесні 2014 року проти осіб, яких у Євросоюзі вважають відповідальними за дестабілізацію ситуації в Україні, і відтоді кілька разів переглянуті і продовжені. Крім колишнього президента Віктора Януковича, під санкціями, як і раніше, перебувають його син Олександр Янукович і чільні урядовці Микола Азаров і Сергій Арбузов.

Суд ЄС постановив скасувати санкції проти Сергія Клюєва (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

XS
SM
MD
LG