Доступність посилання

ТОП новини

Архієпископ Климент: «На Росію чекають санкції в разі знищення собору ПЦУ у Сімферополі»


Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент
Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент

На російську владу чекають санкції за знищення Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги Православної церкви України (ПЦУ) в Сімферополі. Таку думку 24 липня висловив у коментарі проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент.

«Якщо вони не зупиняться, якщо церква буде знищена – будуть застосовані санкції. Два місяці тому я казав, що ми будемо працювати, щоб почався процес санкцій проти Росії та конкретних осіб, причетних до знищення ПЦУ. Після поїздки до США я можу точно сказати, що за порушення релігійних свобод як основи демократичного суспільства і як однієї зі складових прав людини санкції будуть», – розповів архієпископ Климент.

Читайте також: Архієпископ Климент: напади на ПЦУ в Криму – удар по українцях півострова. Інтерв’ю​

За словами священнослужителя, санкції можуть бути запроваджені проти Росії, керівників російського Міністерства майнових і земельних відносин Криму та «всіх причетних».

Раніше архієпископ Климент повідомив, що майно собору ПЦУ в Сімферополі після рішення суду про передачу в користування російського Міністерства майнових і земельних відносин Криму було «розграбоване».

Російська влада ситуацію публічно не коментує.

17 липня в Сімферополі Кафедральний собор святих рівноапостольних Володимира і Ольги ПЦУ огородили парканом.​

XS
SM
MD
LG