Доступність посилання

ТОП новини

П’ятьом службовцям КМДА повідомили про підозру через зловживання евакуацією авто – ОГП


За даними слідства, щоденно підозрювані мали складати 300 актів для евакуації автомобілів
За даними слідства, щоденно підозрювані мали складати 300 актів для евакуації автомобілів

Правоохоронці повідомили про підозру п’ятьом співробітникам Київської міської державної адміністрації у справі про зловживання службовим становищем, а також двох керівникам приватних компаній через евакуацію автомобілів у столиці, повідомляє Офіс генерального прокурора.

У відомстві заявляють про існування «стійкого злочинного об’єднання», до якого нібито входили службовці КМДА.

«Один із керівників Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, залучивши керівництво управління (інспекції) з паркування та підлеглих інспекторів, запровадив схему незаконного збагачення шляхом безпідставної евакуації припаркованих транспортних засобів з вулиць столиці на штраф-майданчики. Автомобілі власники могли забрати лише після оплати «штрафів», сума яких була вдвічі більшою за офіційну», – йдеться в заяві прокуратури.

Читайте також: Прокуратура проводить обшуки в транспортному департаменті КМДА через будівництво Подільського мосту

За даними слідства, щоденно підозрювані мали складати 300 актів для евакуації автомобілів. Для цього, зокрема, «вдавалися до хитрощів – біля припаркованого автомобіля встановлювали знак «Дорожні роботи».

«За результатами проведення більше 30 санкціонованих обшуків було виявлено і вилучено документи, носії інформації, засоби зв’язку, грошові кошти та інші речові докази. За місцем проживання осіб виявлено значну кількість актів огляду та тимчасового затримання транспортних засобів», – додають у відомстві.

Своєю чергою, у КМДА із посиланням на заступника її голови Костянтина Усова заявляють, що через дії правоохоронців робота столичної Інспекції з паркування паралізована. За словами Усова, розслідування стосується подій 2019-2020 років.

«Мене поінформовано, що наразі Інспекція обезголовлена і практично паралізована. Сервери і робочі станції Інспекції вилучені. Евакуація автомобілів, які суттєво перешкоджають дорожньому руху, не здійснюється. Водії безкарно паркуються на тротуарах і смугах громадського транспорту», – йдеться в коментарі представника міської адміністрації.

Читайте також: КМДА: на київський ринок замість «страшних маршруток» виходять комфортабельні автобуси

Він додає, що КМДА «відкрита до органів досудового розслідування», але вказує на необхідність відновити роботу інспекції.

Обшуки в комунальному підприємстві «Київтранспарксервіс», Департаменті транспортної інфраструктури, якому підпорядкована інспекція, та приватних компаніях-евакуаторах пройшли 13 серпня, зазначають у КМДА.

У червні мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю Радіо Свобода заперечив, що в роботі евакуаторів у Києві наявна корупція, заявивши, що «все робиться прозоро».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG