Доступність посилання

ТОП новини

«Книжковий арсенал» перенесли на кінець червня


Квитки на Х Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» продаватимуть онлайн
Квитки на Х Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» продаватимуть онлайн

Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал» перенесли на 23-27 червня. Організатори пояснюють це тривалим зростанням кількості хворих на COVID-19 у Києві та продовження локдауну.

«Вчора було подовжено локдаун і ми розуміємо, що дата його закінчення може виявитись неостаточною – ситуація з ковідом загрозлива. Планувати таку велику подію при такій несталості неможливо. Ми розуміємо, що у нас є два варіанти – вже зараз скасувати «Книжковий Арсенал» цього року наживо або зробити спробу врятувати фестиваль. Ми обираємо другий пункт», – заявила директорка «Мистецького арсеналу» Олеся Островська-Люта.

Зазначається, що фестиваль збереже свій гібридний формат: книжковий ярмарок, події кураторських програм, нагородження переможців конкурсів «Найкращий книжковий дизайн» та «Антитвір» відбудуться наживо в Мистецькому арсеналі. Частина з цих подій складе онлайн-програму фестивалю – її можна буде подивитися у будь-якому куточку світу.

«Дистанційно відбудуться програми професійного розвитку для видавців і літменеджерів, зокрема і «Література на експорт», що спрямована на збільшення перекладів української літератури за кордоном», – зазначили організатори.

Квитки на Х Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» продаватимуть онлайн. Передбачається, що квитки можна буле купити лише на конкретний час, таким чином організатори сподіваються уникнути черг та скупчень людей.

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» засновано і проводиться «Мистецьким арсеналом» з 2011 року. Щороку він збирає понад 100 іноземних гостей, більш як 200 видавців та культурних інституцій, понад 55 тисяч відвідувачів.

Минулого року фестиваль не проводили через пандемію.

XS
SM
MD
LG