Доступність посилання

ТОП новини

Кононенко заперечує затримання і каже, що перебуває в Стамбулі


«Приземлився у Стамбулі та з подивом дізнався, що Сергій Лещенко заявив, що мені заборонено залишати Україну», – написав Кононенко у фейсбуці
«Приземлився у Стамбулі та з подивом дізнався, що Сергій Лещенко заявив, що мені заборонено залишати Україну», – написав Кононенко у фейсбуці

Колишній народний депутат від партії «Блок Петра Порошенка», соратник експрезидента Петра Порошенка Ігор Кононенко заперечує, що його затримували в аеропорту «Бориспіль» ввечері 17 жовтня. Він написав про це у фейсбуці у ніч на 18 жовтня.

«Приземлився у Стамбулі та з подивом дізнався, що Сергій Лещенко заявив, що мені заборонено залишати Україну… Офіційно повідомляю, що я не наймав Лещенка до себе прессекретарем і не надавав йому повноважень коментувати будь що, пов’язане з моєю персоною. Прошу журналістів звертатися до мене, коли ви робити новини про мене», – написав Кононенко.

За його словами, після Стамбулу він планує відвідати Китай. «Там на запрошення китайської сторони братиму участь у великій тенісній події, про яку розповім трохи згодом», – додав ексдепутат, який є фігурантом розслідувань програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проєкт Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший»).

Про те, що Кононенка затримали в «Борисполі» при спробі перетнути кордон, повідомив колишній депутат Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі.

За його словами, у зв’язку з тим, що прізвище Кононенка згадується в контексті багатьох кримінальних проваджень, він був затриманий для з’ясування його нинішнього статусу.

«Станом на 21:00 Кононенку все ще не давали дозволу на проходження державного кордону», – зазначав Лещенко.

Це питання прокоментував і генпрокурор Руслан Рябошапка. Ввечері 17 жовтня в ефірі телеканалу «1 + 1» він заявив, що ГПУ до можливого затримання не має відношення. «Ми детально стежимо, про що йдеться. Є публічна інформація, що є одне з кримінальних проваджень щодо цієї людини, і воно розслідується НАБУ», – сказав генпрокурор.

За його словами, є «інші епізоди, які розслідуються в кримінальних провадженнях, тому, можливо, щось могло бути пов’язано з розслідуванням цих кримінальних справ і з’ясуванням можливості зникнення народного депутата».

У пресслужбі НАБУ Радіо Свобода повідомили, що наразі з’ясовують ситуацію.

17 жовтня Національне антикорупційне бюро повідомило про затримання колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Він на знак протесту оголосив голодування.

XS
SM
MD
LG