Доступність посилання

ТОП новини

Мінрегіон мешканцям багатоповерхових будинків: під час карантину не їздьте ліфтом, ходіть сходами пішки


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Міністерство розвитку громад та територій України рекомендує мешканцям багатоквартирних будинків на час карантину намагатися ходити сходами і не користуватися ліфтом.

Це одна з порад міністерства, що мають на меті протистояти нинішній ситуації з розповсюдженням коронавірусної інфекції.

Серед інших рекомендацій – уникати торкатися кнопок ліфтів, дверних ручок без рукавичок чи за можливості дезінфікувати свій поверх (мити підлогу в коридорі, обробляти дезінфектантом ручки дверей, перила сходів, кнопки ліфту тощо).

«Виходьте з квартири лише у разі крайньої потреби; за межами квартири за можливості користуйтесь масками, рукавичками, окулярами, уникайте дотиків до обличчя; замовляйте продукти та ліки онлайн; максимально уникайте скупчення людей; тримайте дистанцію між людьми в 1,5 метра; не користуйтеся дитячими майданчиками; дезінфікуйте особисті речі», – радять також у міністерстві.

Крім того, посадовці рекомендують: «Обмежте спілкування з людьми, які не проживають спільно з вами. Сьогодні є безліч каналів комунікації, які дозволяють працювати та спілкуватися дистанційно. Проводьте вечірки онлайн».

Іще одна з рекомендацій, що стосується, зокрема, киян, але може бути актуальною й для інших міст: «Пускайте в під’їзд лише знайомих людей. Збільшилась кількість випадків шахрайства під приводом перевірки/дезінфекції у Києві».

В Україні через поширення коронавірусної інфекції до 24 квітня діють надзвичайна ситуація і карантинні заходи, закривається державний кордон, зупинені залізничні, авіаційні й автобусні міжміські й міжобласні пасажирські перевезення, а також міжнародний пасажирський транспорт, заборонено проведення масових заходів із участю понад 10 осіб і роботу закладів громадського харчування, ТРЦ й інших громадських місць, не працюють метрополітени, в низці міст громадський транспорт працює тільки для перевезення на роботу працівників критичної інфраструктури: медиків, рятувальників, правоохоронців, співробітників продуктових магазинів, аптек, стратегічних підприємств.

В Україні на цей час офіційно підтверджені 226 випадків коронавірусного захворювання COVID-19, із них 5 людей померли, 4 вже вилікувались.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 553 244 випадки коронавірусного захворювання, з них 25 034 людини від нього померли, 126 630 уже видужали.

XS
SM
MD
LG