Доступність посилання

ТОП новини

Власник «112» і NewsOne Козак купив Zik – кілька журналістів заявили про звільнення


Козак заявляє про плани створити на базі трьох каналів інформційний медіахолдинг «Новини»
Козак заявляє про плани створити на базі трьох каналів інформційний медіахолдинг «Новини»

Народний депутат від «Опозиційного блоку» і соратник політика Віктора Медведчука Тарас Козак став власником телеканалу Zik, повідомляє інший канал політика, «112 Україна».

За даними Реєстру юридичних осіб, Тарас Козак став кінцевим бенефіціаром товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Нові комунікації», якій належить канал Zik.

Канал «112 Україна» наводить слова Козака, який називає це придбання «осмисленим та відповідальним кроком».

«Отримавши Zik, я зможу побудувати найбільшу мережу інформаційних мовників, яка з точки зору ресурсів робить їх менш затратними і в той же час створює більшу їх капіталізацію як активу. І цей актив називається інформційний медіахолдинг «Новини», – цитують власника на каналі.

За словами Козака, продюсувати медіахолдинг він запросив медіапродюсера Олексія Семенова.

Тим часом низка журналістів вже заявила про звільнення з Zik. Серед них – редакторка Тетяна Вергелес, яка заявила, що «її Zik закінчився», а також ведучі Роман Недзельський і Вахтанг Кіпіані.

«Завтра видаю в ефір останній випуск тижневика «Деталі» і йду шукати роботу», – повідомив Недзельський.

Кіпіані нагадав, що Козак є прибічником кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука, який свого часу захищав українського дисидента Василя Стуса (загинув у засланні).

«Як автор і ведучий програми («Історична правда» на Zik – ред.) повідомляю, що передача закривається. Медведчук – це ворог моєї країни, вбивця і минулого, і майбутнього», – заявив журналіст.

Восени 2018 року стало відомо про купівлю Козаком каналу Євгенія Мураєва NewsOne.

У грудні 2018 року Тарас Козак став власником каналу «112 Україна». За кілька місяців до цього, в серпні 2018-го, телеканал розірвав співпрацю з Радіо Свобода.

XS
SM
MD
LG