Доступність посилання

ТОП новини

Гармаш розповів про обіцянки Кравчука на засіданні ТКГ


Леонід Кравчук на зустрічі «пройшов між краплинами», повідомляє Сергій Гармаш
Леонід Кравчук на зустрічі «пройшов між краплинами», повідомляє Сергій Гармаш

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук на засіданні ТКГ пообіцяв попросити Верховну Раду переглянути постанову, яку Кремль вважав порушенням Мінських угод. Про це повідомив журналіст, представник ОРДЛО в групі Сергій Гармаш.

Таким чином він підбив підсумки доповіді на зустрічі ТКГ по роботі політичної підгрупи. За словами Гармаша, він очікував доповіді «з тривогою».

«Сьогодні дебютував Леонід Макарович (Кравчук – ред.) і після того, що він наговорив у різних своїх інтерв’ю, я чекав недоброго. Але Кравчук приємно здивував. Відділю поки що його погляди й висловлювання, що звучали раніше, від конкретно сьогоднішніх дій на ТКГ», – пише журналіст.

За словами Гармаша, зустріч зайшла в глухий кут, тому що «та сторона» вимагала скасувати одну з постанов Верховної Ради які, на її думку, порушують Мінські угоди.

«Чесно кажучи, я б зірвався і пояснив їм юридичною мовою, чим постанова відрізняється від закону. А Макарович пройшов «між краплинами». Він пообіцяв звернутися до Ради з проханням переглянути цю постанову, якщо переговори будуть розблоковані і він зможе поінформувати депутатів про плідну роботу делегації. Нічого конкретного, але тепер росіянам буде складно зірвати зустріч радників Н-4 («нормандської четвірки» – ред.), на яку так не хочеться їхати Козаку після його відомого листа, де він заявив, що більше не буде брати «в цьому» участь. Принаймні Захід це зрозуміє однозначно не на користь РФ», – вважає він.

За словами Гармаша, робота Тристоронньої контактної групи наразі триває.

Журналіст не уточнив, про яку конкретно постанову йдеться.

Читайте також: ЦВК звертається до правоохоронців та місцевої влади щодо проведення виборів у прифронтових районах

В липні президент Росії Володимир Путін назвав ухвалену 15 липня постанову Верховної Ради України про проведення місцевих виборів у 2020 році «такою, що суперечить Мінським угодам і ставить під загрозу перспективи врегулювання».

Раніше цього місяця Верховна Рада України ухвалила постанову, якою призначила місцеві вибори. Згідно з ухваленим документом, чергові вибори депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів відбудуться 25 жовтня 2020 року.

При цьому пропонується не призначати і не проводити вибори депутатів Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях АР Крим, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей, а також вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва в них спільних інтересів територіальних громад, міст, сіл і селищ Донецької та Луганської областей.

XS
SM
MD
LG