Доступність посилання

ТОП новини

Кримськотатарський активіст Бекіров «практично нічого не їсть» у СІЗО Сімферополя – адвокат


За словами адвоката, кардіолог оцінив ступінь ризику здоров’ю Едема Бекірова (на фото) як «дуже високий»
За словами адвоката, кардіолог оцінив ступінь ризику здоров’ю Едема Бекірова (на фото) як «дуже високий»

Кримськотатарський активіст Едем Бекіров, якого ФСБ в анексованому Росією Криму звинувачує в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, «практично нічого не їсть, побоюючись «стрибка» рівня цукру в крові», повідомив кореспондентові проекту Радіо Свобода Крим.Реалії адвокат Олексій Ладін після відвідування Бекірова в СІЗО.

Активіст підтвердив захиснику, що його дійсно вивозили до лікарні імені Семашка в Сімферополі, де взяли аналізи крові внутрішньовенно і з пальця (для перевірки рівня цукру), а також у кардіоцентр для консультації кардіолога.

«Маніпуляції лікарів, за підсумками яких було складено висновок, зайняли 20-30 хвилин. Тобто, це чергове формальне вивезення в лікарню. За словами лікарів, цукор у нього був в нормі. Але Бекіров мені пояснив, що знижений цукор викликаний тим, що він практично перестав харчуватися в СІЗО, оскільки побоюється саме стрибка рівня цукру. Він мені так і каже: «Я боюся їсти, тому що цукор може підскочити і ситуація може бути аж до коми», – розповів Ладін.

Також адвокат зазначив, що кардіолог оцінив ступінь ризику здоров’ю його підзахисного як «дуже високий».

Читайте також: Омбудсмен вимагає переведення Бекірова через епідемію кору в СІЗО Сімферополя

Європейський суд із прав людини 11 червня ухвалив рішення у справі кримськотатарського активіста Едема Бекірова, обвинуваченого в Криму в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки. Зокрема, суд постановив терміново перевести його до лікарні.

Попри це, підконтрольні Росії слідчі відмовляються виконувати рішення ЄСПЛ.

Російська прокуратура Криму підтримала відмову ФСБ у госпіталізації Бекірова.

Житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в’їзді в анексований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова.

Бекіров неодноразово заявляв про свою невинуватість.

XS
SM
MD
LG