Доступність посилання

ТОП новини

Деокупація Криму неможлива без перемоги України у війні – спікерка парламенту Чехії


Маркета Пекарова Адамова запевнила, що Чехія робитиме все для того, щоб Україна перемогла
Маркета Пекарова Адамова запевнила, що Чехія робитиме все для того, щоб Україна перемогла

Деокупація Криму неможлива без перемоги України у війні. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода сказала спікерка Палати депутатів (нижня палата) парламенту Чехії Маркета Пекарова Адамова.

«Насамперед треба, щоб Україна виграла війну. Я абсолютно впевнена, що це перший крок до цього. Треба виграти у війні, а потім мати можливість деокупувати також Кримський півострів, як і усі українські території», – сказала Пекарова.

Водночас спікерка не уточнила, чи можливе звільнення півострова виключно військовим шляхом, чи є простір і для дипломатії.

Вона також запевнила, що Чехія робитиме все для того, щоб Україна перемогла: «Я як чеський політик і представник цієї держави можу сказати, що Чехія з Україною буде до кінця війни. Тож ми вас підтримуватимемо до кінця війни».

Також Маркета Пекарова Адамова вважає, що реакція Заходу на окупацію Криму Росією у 2014 році була недостатньою, а Москва могла сприйняти це як слабкість, через що наважилась на повномасштабне вторгнення у 2022-му.

У липні президент України Володимир Зеленський заявив, що, попри те, що зусилля України наразі зосереджені на відвоюванні території на півдні та сході, «кінцевою метою держави є звільнення Криму».

Читайте також: «Україна не торгує своїми територіями» – МЗС відповіло президенту Бразилії на пропозицію «відмовитися від Криму»

Час від часу від різних політиків лунають заяви про необхідність відмови України від Криму, який Росія окупувала у 2014 році.

Форум

XS
SM
MD
LG