Доступність посилання

ТОП новини

У Криму напередодні Дня пам’яті жертв геноциду кримським татарам розсилають попередження – активісти


У «Кримській солідарності» зазначають, що ці попередження розсилають активістам, колишнім політв’язням, правозахисникам (фото ілюстративне)
У «Кримській солідарності» зазначають, що ці попередження розсилають активістам, колишнім політв’язням, правозахисникам (фото ілюстративне)

В окупованому Криму російські силовики розсилають серед кримських татар попередження щодо «неприпустимості порушення закону» під час масових зборів на День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

Як уточнюють в об’єднанні, повідомлення про відповідні попередження надходять із Судака, Бахчисараю, Сімферополя і Нижньогірського району Криму.

У «Кримській солідарності» зазначають, що ці попередження розсилають активістам, колишнім політв’язням, правозахисникам, а також іншим представникам кримськотатарського народу.

Російські силовики публічно не коментували цю інформацію.

18 травня виповнюється 79 років від початку депортації радянським режимом кримських татар із Криму.

Згідно з ухвалою Верховної Ради України, день 18 травня оголошено Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Традиційно 18 травня в Україні відбуваються жалобні заходи зі вшанування пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму, проте минулого року на всі масові заходи вплинуло повномасштабне вторгнення Росії до України.

XS
SM
MD
LG