Доступність посилання

ТОП новини

37 прикордонників звернулись до лікарні через токсичні викиди в Криму – Держприкордонслужба


КПВВ «Чонгар»
КПВВ «Чонгар»

37 українських прикордонників, які несуть службу на адміністративному кордоні із анексованим Кримом, звернулося по медичну допомогу через вплив на їхнє здоров’я шкідливих викидів на території півострова, заявив проекту Радіо Свобода Крим.Реалії помічник начальника Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов.

«Зараз у нас працює група медиків з одеського Клінічного госпіталю Державної прикордонної служби. Вони обстежили військовослужбовців, що проходять службу саме на адмінкордоні з тимчасово окупованих Кримом. Зараз по медичну допомогу у зв'язку з погіршенням стану здоров'я звернулося 37 військовослужбовців. Їхній стан – задовільний. Але п'ятеро з них направили на додаткове обстеження в госпіталь», – розповів він.

Читайте також: Рівень шкідливих речовин на Херсонщині не перевищено – МОЗ

У Держприкордонслужбі 6 вересня повідомили, що через екологічну небезпеку українські контрольно-пропускні пункти «Каланчак» і «Чаплинка» на адміністративному кордоні з анексованим Росією Кримом тимчасово припиняють свою роботу.

Президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони України наголосив на необхідності створення міжнародної комісії, щоб зупинити екологічну катастрофу в тимчасово окупованому Криму.

Фактична влада Криму заявляє, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного підприємством «Кримський титан».

Водночас у Міноборони України наполягають, що викид хімічних речовин на території анексованого Криму стався через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового й содового заводів.

Жителі кримського міста Армянська продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах у повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час.

4 вересня фактична влада Криму оголосила, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, у зв’язку з цим на два тижні зупинили роботу заводу «Кримський титан». Крім того, почалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму.

XS
SM
MD
LG