Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба просить ООН уточнити, чи дійсно вона заборонила називати дії Росії проти України «війною»


Дмитро Кулеба виступає на Генеральній асамблеї ООН напередодні нового російського вторгнення до України, 23 лютого 2022 року
Дмитро Кулеба виступає на Генеральній асамблеї ООН напередодні нового російського вторгнення до України, 23 лютого 2022 року

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба просить Організацію об’єднаних націй спростувати повідомлення про заборону називати нову російську агресію проти України війною, якщо вони неправдиві. Про це він написав у своєму твітері 8 березня.

«Важко повірити, що ООН могла по суті запровадити таку ж цензуру, яку запровадив Кремль всередині Росії, заборонивши своїм співробітникам вживати слова «війна» та «вторгнення». Я закликаю ООН швидко спростувати ці повідомлення, якщо вони брехливі. Під загрозою репутація ООН», – заявив голова українського МЗС.

Раніше видання Irish Times повідомило, що Організація об’єднаних націй заборонила своїм співробітникам називати нове російське вторгнення до України «війною» чи «вторгненням», вимагаючи натомість використовувати слова «конфлікт» чи «військовий наступ».

Також працівникам, за повідомленням, заборонили додавати український прапор до особистих та офіційних профілів у соцмережах і сайтів. Про це журналістам нібито стало відомо з листа, який департамент комунікацій ООН розіслав співробітникам.

Організація наразі офіційно не коментувала це повідомлення.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG