Доступність посилання

ТОП новини

Канцлер Австрії вітає домовленість про «шкільне перемир’я» на Донбасі


Себастьян Курц (крайній ліворуч) у селі Виноградне, Донецька область, в січні 2017 року. В центрі – міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Себастьян Курц (крайній ліворуч) у селі Виноградне, Донецька область, в січні 2017 року. В центрі – міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц привітав укладення «шкільного перемир’я» – режиму припинення вогню, про який домовились учасники Тристоронньої контактної групи на Донбасі з нагоди початку навчального року.

«Мене тішать домовленості щодо припинення вогню на сході України, погоджені з нагоди початку навчання. Також закликаю сторони дотримуватися їх і продовжувати працювати над виконанням Мінських угод. ОБСЄ виконує важливу роботу і має нашу повну підтримку», – заявив Курц.

Раніше з подібним закликом виступив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ.

Себастьян Курц очолював ОБСЄ в 2017 році. На цій посаді він звертався до бойовиків із закликом не ставити під загрозу виконання Мінських домовленостей.

Про припинення вогню у зв’язку з початком навчального року минулого тижня домовилася Тристороння контактна група в Мінську. Воно мало початися 29 серпня. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Читайте також: «4 дитини загинули, 16 поранені з початку 2018 року внаслідок конфлікту на Донбасі – Гуґ»​

Від квітня 2014 року після анексії Росією Криму на частині Донбасу триває збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків, проте Москва ці звинувачення відкидає. Частину Донецької та Луганської областей, зокрема міста Донецьк і Луганськ, контролюють проросійські бойовики.

XS
SM
MD
LG