Доступність посилання

ТОП новини

У КМДА заявили про стрімке зростання хворих на COVID у Києві і зміну основних симптомів


За даними міської влади, кількість тяжких випадків, що потребують стаціонарного лікування, також збільшується
За даними міської влади, кількість тяжких випадків, що потребують стаціонарного лікування, також збільшується

Кількість випадків захворювання на COVID-19 у Києві за місяць зросла у понад сім разів, повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

«Лише цифри, які навіть не потребують коментарів. Місяць тому, за тиждень із 8 до 14 серпня, у столиці було зареєстровано 316 випадків лабораторно підтвердженого COVID-19. А минулого тижня – вже 2278 випадків! Якщо ж порівнювати між собою два останніх тижні, то рівень захворюваності зріс удвічі. Вважаю, що таке зростання із повним правом можна називати стрімким», – цитує її слова пресслужба Київської міської державної адміністрації.

За словами Гінзбург, кількість тяжких випадків, що потребують стаціонарного лікування, збільшується: на сьогодні в лікарнях Києва дорослих пацієнтів із COVID-19 перебуває вдвічі більше, ніж на початку вересня, а дітей – вчетверо більше.

Чиновниця додала, що наразі лікарі відзначають зміни в основних симптомах хвороби.

«Якщо раніше здебільшого це було підвищення температури, нежить, кашель, пневмонії, то сьогодні хвороба в легких формах може даватися взнаки розладами кишково-шлункового тракту, а у складних – «бити» по серцево-судинній і судинно-мозкових системах і навіть проявлятися інсультом або інфарктом. І все це можливо на тлі нормальної температури тіла. Через таку підступність COVID-19 дуже важливо прислухатися до свого організму, залишатися вдома і негайно звертатися до лікаря при найменших проявах нездоров’я», – сказала вона.

Очільниця Департаменту охорони здоров’я наголосила, що найкращою профілактикою COVID-19 і його тяжких наслідків залишається вакцинація, а також дотримання протиепідемічних заходів, зокрема носіння масок у людних місцях.

Раніше Міністерство охорони здоров’я повідомило, що за тиждень з 5 по 11 вересня в Україні виявили більше ніж 23,8 тисячі хворих на коронавірусну хворобу COVID-19. За тиждень з 29 серпня по 4 вересня COVID-19 діагностували в 16 155 людей.

МОЗ регулярно публікувало статистику щодо захворювання на коронавірусну хворобу в Україні до початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. Після вторгнення щоденні зведення публікувати перестали, а українці на тлі зменшення кількості випадків хвороби навесні і влітку перестали масово дотримуватися протиепідемічних заходів, зокрема носити маски. При цьому постанову Кабміну про карантинні обмеження не скасовували.

В уряді заявляли, що очікують нової хвилі COVID-19 нинішньої осені.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG