Доступність посилання

ТОП новини

Київ виконуватиме карантин вихідного дня – радник мера


Aкція «Маю право працювати» під будівелею Кабінету міністрів України, Київ, 11 листопада 2020 року
Aкція «Маю право працювати» під будівелею Кабінету міністрів України, Київ, 11 листопада 2020 року

Київ, як і інші міста, повинен виконувати рішення уряду про карантин вихідного дня, заявив радник міського голови столиці, секретар Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко 13 листопада.

«Постанова Кабміну, якою запроваджено ці додаткові обмеження, є нормою прямої дії і обов’язкова для виконання, погоджуємося ми концептуально із підходом уряду чи ні. Отже, з опівночі суботи у Києві почне діяти низка визначених урядом обмежень. За дотриманням їх мають слідкувати правоохоронні органи», – заявив Бондаренко.

Читайте також: Півсотня юристів консультуватимуть підприємців Львова через запровадження карантину вихідного дня

За словами радника мера, позаяк Київ вже перебував у помаранчевій зоні, в будні дні для міста нічого не зміниться. Відтак у вихідні в столиці не працюватимуть заклади харчування, клуби, театри, кінотеатри, музеї, фітнесцентри та спортзали.

Раніше міські ради щонайменше трьох міст – Львова, Черкас і Краматорська – повідомили, що не запроваджуватимуть карантин вихідного дня. Натомість прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що постанова уряду не передбачає погодження з місцевими органами владами і обов’язкова для виконання.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG