Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: ми зацікавлені, щоб відновити діалог зі США про контроль над озброєннями


Майк Помпео (л) та Сергій Лавров (п) зустрілися в російському Сочі
Майк Помпео (л) та Сергій Лавров (п) зустрілися в російському Сочі

Росія зацікавлена у відновленні діалогу зі США в питаннях контролю над озброєннями, заявив голова МЗС Росії Сергій Лавров після зустрічі із державним секретарем США Майком Помпео в російському місті Сочі.

«Ми зацікавлені в тому, щоб відновити професійний конкретний діалог з усіх аспектів контролю над озброєннями», – сказав Лавров.

Він зазначив, що обговорив із Помпео кілька важливих договорів.

«Ми розглянули ситуацію, яка складається навколо договору про ракети середньої і малої дальності, говорили про перспективи договору про стратегічні наступальні озброєння у зв'язку з тим, що перший термін його дії закінчується в лютому 2021 року», – заявив Лавров.

Помпео, зі свого боку, сказав, що США та Росія продовжать говорити про питання контролю над озброєнням «для включення в ці переговори інших країн».

«Ми і президенти хочемо зробити все, для того щоб контроль над озброєннями досяг мети, яка була б в інтересах американського народу і всіх народів. Ми хочемо зробити все для того, щоб і Китай брав участь в цих переговорах», – зазначив Помпео.

Це перший візит Помпео до Росії на посаді держсекретаря США. Він відбувається на тлі дедалі більшої напруженості між двома країнами.

2 лютого 2019 року США розпочали 6-місячний процес виходу з договору про РСМД після того, як Вашингтон і НАТО неодноразово звинувачували Москву в порушенні угоди. Росія, яка заперечує ці звинувачення, заявила, що також виходить з договору, який забороняв обом країнам розробляти, виробляти і розгортати крилаті чи балістичні ракети наземного базування з дальністю від 500 до 5500 кілометрів.

XS
SM
MD
LG