Доступність посилання

ТОП новини

Сили оборони півдня: на лівобережжі Херсонщини ЗСУ тримають позиції, ведуть контрбатарейну боротьбу


Українські військові завдають вогневих уражень по позиціях і по тилах противника
Українські військові завдають вогневих уражень по позиціях і по тилах противника

Українські військові продовжують утримувати позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть результативну контрбатарейну боротьбу, завдають вогневих уражень по позиціях і по тилах противника, повідомляють у телеграмі Сили оборони півдня України.

За даними українських військових, в діях противника немає ознак формування наступальних угруповань, тривають маневри і ротація підрозділів.

Днями американський Інститут вивчення (ISW) заявив, що ймовірна неспроможність Росії встановити злагоджену командну структуру серед військ, які є на лівому березі Херсонської області «продовжує підривати російський бойовий дух та бойові спроможності».

Читайте також: Розвідка Британії: бої на лівобережжі Херсонщини є «дуже проблемними» для керівництва РФ

Раніше в українській розвідці припустили, що російські війська будуть намагатися здійснити перегрупування на лівобережжі Херсонщини.

Збройні сили України в жовтні-листопаді 2022 року звільнили всю правобережну частину Херсонської області включно з обласним центром. Лівобережна частина області залишається в окупації.

У листопаді цього року з’явилися повідомлення про український плацдарм на лівобережжі Херсонщини. Командування морської піхоти ВМС ЗСУ 17 листопада офіційно підтвердило, що українські військові закріпилися на кількох плацдармах на лівобережжі Херсонщини.

Форум

XS
SM
MD
LG