Доступність посилання

ТОП новини

Лубінець звернувся до ООН через демонстрацію Росією «останків» українських військових


Дмитро Лубінець вказав на те, що тіла загиблих заслуговують на шанобливе ставлення незалежно від того, йдеться про військових чи мирних жителів
Дмитро Лубінець вказав на те, що тіла загиблих заслуговують на шанобливе ставлення незалежно від того, йдеться про військових чи мирних жителів

Російська Федерація поширила відео з демонстрацією нібито останків загиблих українських військових, повідомив 28 серпня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«Через своїх пропагандистів росіяни продовжують дегуманізувати український народ, виправдовуючи масові вбивства цивільних і руйнування населених пунктів. Так, демонстрація «останків» загиблих захисників Маріуполя стала приводом для «стендапу на військову тематику». Єдиною метою таких дій Росії є чергове спричинення болю родичам загиблих і зниклих», – заявив він.

Лубінець вказав на те, що тіла загиблих заслуговують на шанобливе ставлення незалежно від того, йдеться про військових чи мирних жителів.

«Останки невідомих осіб мають бути ідентифіковані. Повага до померлих – це не просто гуманізм і турбота про близьких загиблих. Це міжнародні стандарти, виконання яких гарантує, що загиблі не будуть поповнювати перелік зниклих безвісти», – додав омбудсмен.

Читайте також: Андрющенко заявляє про «стриманий оптимізм» у питанні проведення «трибуналу» в Маріуполі

Він зазначив, що вже повідомив про публікацію Керівника групи із встановлення фактів Слідчої комісії ООН щодо України Оле Солванга та планує звернутися до Офісу Генерального прокурора.

Офіс генпрокурора та Оле Солванг наразі публічно не коментували це повідомлення.

Раніше у соцмережах поширювався відеозапис із уривком стендапу Ігоря Мангушева, де він тримає череп у руках. Під час він виступу він заявив, що це нібито череп одного із захисників «Азовсталі»

XS
SM
MD
LG