Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко: Білорусі «потрібна своя ракета»


Лукашенко також заявив, що «поки ще ніхто не скасовує війни, незважаючи на епідемії, пандемії, істерії», і тому до війни доводиться готуватися в мирний час
Лукашенко також заявив, що «поки ще ніхто не скасовує війни, незважаючи на епідемії, пандемії, істерії», і тому до війни доводиться готуватися в мирний час

Білорусі «потрібна своя ракета», здатна вражати цілі на відстані до 300 кілометрів, заявив 22 травня президент країни Олександр Лукашенко під час відвідування «ОКБ ТСП», що займається розробкою і виробництвом озброєнь і військової техніки.

Лукашенко знову виступив із низкою критичних зауважень на адресу Росії. Він, зокрема, заявив, що Москва не надає свої полігони для випробувань білоруської зброї, а також не співпрацює в розробці нової ракети, на відміну від Китаю. «Не треба перед росіянами ставати на коліна», – сказав президент, запропонувавши орендувати полігон в якій-небудь іншій країні.

Очікується, що перший згаданий дослідний зразок ракети білоруського виробництва буде готовий восени.

Лукашенко також заявив, що «поки ще ніхто не скасовує війни, незважаючи на епідемії, пандемії, істерії», і тому до війни доводиться готуватися в мирний час. У разі військової агресії проти Білорусі, за словами Лукашенка, головне для країни – «завдати неприйнятної шкоди противнику», а для досягнення цієї мети ракетне знаряддя підходить найкраще. Він підкреслив, що не йдеться про міжконтинентальні балістичні ракети з ядерною зброєю.

Лукашенко останнім часом регулярно виступає з критичними заявами на адресу Росії – прямо чи завуальовано. У предмет дискусії перетворилися і заходи по боротьбі з коронавірусною інфекцією. Лукашенко не запровадив у країні карантин, і провів 9 травня парад на честь 75-річчя Перемоги.

Про можливу війну і загрозу агресії проти Білорусі Лукашенко також нерідко говорить останнім часом. При цьому він не уточнює, хто саме має такі агресивні плани.

На 9 серпня в Білорусі призначені вибори президента, Лукашенко балотується на шостий термін.

XS
SM
MD
LG