Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваний в замаху на Бабченка погодився на угоду зі слідством – Луценко


За словами генпрокурора, Борис Герман (на фото) підтвердив версію слідства
За словами генпрокурора, Борис Герман (на фото) підтвердив версію слідства

Підозрюваний в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман пішов на угоду зі слідством, проте ця угода ще не затверджена, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко 21 серпня в Києві.

Ця заяву він зробив у відповідь на питання щодо такої угоди – інформація про неї раніше з’явилася в українських ЗМІ. Луценко зазначив, що оприлюднені ним дані узгоджені зі слідством у справі Германа.

«Дійсно, Герман і його захист пішли на підготовку угоди і працюють у цьому контексті із нашими працівниками. Але суд іще не затвердив цієї угоди», – сказав генпрокурор.

Читайте також: «Грицак: значна частина зі «списку 47» перебуває під охороною»

За словами генпрокурора, остаточне оформлення угоди може відбутися тільки в судовому порядку, і лише через місяць після рішення суду її деталі стануть доступні широкому загалу. Водночас він визнає, що свідчення Германа підтверджують версію слідства.

«У своїх показах пан Герман фактично підтверджує версію, яка була йому висунена нашим слідством, в тому числі прямо вказує на представника Росії, який передавав кошти і вказував, як ними розпоряджатися на території України», – розповів Луценко.

Увечері 29 травня поліція повідомила, що в Києві вбили російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що журналіст живий.

Читайте також: «Життя до і після спецоперації. Ексклюзивне інтерв'ю з Аркадієм Бабченком»

Грицак стверджує, що спецслужбі вдалося розкрити план з підготовки вбивства журналіста. СБУ затримала громадянина України Бориса Германа, якого, за словами Грицака, для організації вбивства найняли російські спецслужби.

Аркадій Бабченко залишив Росію в лютому 2017 року, мав можливість жити в Празі, але обрав роботу ведучим на кримськотатарському телеканалі ATR у Києві. Він пояснював рішення виїхати з Росії інформацією про можливість відкриття кримінального провадження щодо нього.

XS
SM
MD
LG