Доступність посилання

ТОП новини

У Львів прибув борт із 8 пораненими солдатами


Українські військові поблизу Богданівки, Донецька область, 26 вересня 2019 року
Українські військові поблизу Богданівки, Донецька область, 26 вересня 2019 року

У Львів із Харкова прибув борт із 8 українськими солдатами, пораненими у зоні проведення української воєнної Операції об’єднаних сил. Стан їх важкий і середній. У бійців вогневі поранення, черепно-мозкові травми та численні переломи.

Один поранений перебуває на апараті штучного дихання.

Військовослужбовці отримали медичну допомогу в Харківському військовому госпіталі, а у львівському військовому шпиталі вони проходитимуть лікування і реабілітацію.

Сьогодні лікарі оцінять стан поранених і визначать лікування, при потребі будуть заплановані операції, повідомив Радіо Свобода представник Інформаційного агенства Міноборони України Олександр Поронюк.

У львівському госпіталі достатньо медикаментів і засобів гігієни для поранених бійців, немає потреби у продуктах. Найбільше бійцям потрібна моральна підтримка і цікаві книжки, наголошують у шпиталі.

Вибухи в Донецьку. Чи був обстріл?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:37 0:00

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG