Доступність посилання

ТОП новини

Пекін закликає Литву відкликати посла на тлі конфлікту через Тайвань


Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї (на фото) незмінно закликає всі країни світу, включно зі США, визнавати Тайвань як частину КНР
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї (на фото) незмінно закликає всі країни світу, включно зі США, визнавати Тайвань як частину КНР

Китай запропонував Литві відкликати свого посла в Пекіні та заявив, що також відкличе посла Китаю з Вільнюса. Такою є реакція влади КНР на наданий Литвою дозвіл на відкриття фактичного посольства Тайваню в цій країні.

«Ми закликаємо литовську сторону негайно виправити своє неправильне рішення, вжити конкретних заходів для усунення збитків і не рухатися далі в неправильному напрямку», – йдеться в оприлюдненій 10 серпня заяві МЗС Китаю.

Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву оголосив у липні, що острів відкриє у Вільнюсі «представницький офіс», перший у Європі зі згадуванням назви «Тайвань». Ву сказав, що «Тайвань і Литва є стратегічними лідерами із захисту демократичних інститутів».

Литва, як і більшість країн світу, не має офіційних дипломатичних відносин із Тайванем. Країни, які це роблять, переважно розривають відносини з Китаєм, який претендує на Тайвань як на свою територію.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG