Доступність посилання

ТОП новини

Маляр: захисники Бахмута здійснюють «як оборонні дії, так і активні штурмові»


Українські артилеристи ведуть вогонь по позиціях армії РФ на лінії фронту під час запеклих боїв біля Бахмуту Донецької області, 13 квітня 2023 року
Українські артилеристи ведуть вогонь по позиціях армії РФ на лінії фронту під час запеклих боїв біля Бахмуту Донецької області, 13 квітня 2023 року

Найгарячішим місцем на фронті залишається Бахмут на Донеччині, ситуація там напружена, але контрольована: українські військові тримають оборону і проводять штурми, заявила 21 квітня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Там зараз точаться запеклі бої. Противник атакує. Знищує вщент будинки і споруди. На окремих ділянка подекуди просувається. Разом із тим наші мужні захисники Бахмута здійснюють як оборонні дії, так і активні штурмові. Ворог несе невиправдано високі втрати. Ситуація напружена, але контрольована. Рішення ухвалюються згідно з військовою доцільністю», – написала Маляр у телеграмі.

Вона зауважила, що загалом епіцентром залишається схід, де російські війська продовжують наступальні дії на чотирьох напрямках одночасно: Мар’їнському, Авдіївському, Лиманському, Бахмутському.

«На більшості з них завдяки нашим оборонцям ворогу не вдається просуватись вперед. На цих напрямках наші воїни не лише обороняються, а й активно діють. Хто стежить за зведеннями Генштабу, помітив, що ворог цього тижня намагався рухатися ще по двох напрямках – Куп’янському і Шахтарському. Але наші бійці відбили атаки, і ворог не пройшов», – додала заступниця міністра.

Росія активно штурмує Бахмут та населені пункти на підступах до нього з липня 2022 року, у грудні наступ посилився. Місто залишається епіцентром бойових дій. За спостереженнями британської розвідки, російські сили продовжують «повзуче просування» у місті.

XS
SM
MD
LG