Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії про Бахмут: російські сили продовжують повзуче просування


Місто Бахмут, яке залишається епіцентром бойових дій на Донбасі, 15 квітня 2023 року
Місто Бахмут, яке залишається епіцентром бойових дій на Донбасі, 15 квітня 2023 року

Російські сили продовжують «повзуче просування» у Бахмуті, повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

«На лінії фронту на Донбасі тривають запеклі бої. Однак існує реалістична ймовірність того, що Росія скоротила чисельність військ і зменшує наступальні дії навколо міста Донецька, швидше за все, щоб відволікти ресурси на Бахмутський напрямок. У Бахмуті сили Міноборони Росії та групи «Вагнера» продовжують повзуче просування. Лінія фронту в центрі міста здебільшого повторює основну залізничну колію», – йдеться у повідомленні.

За даними британських військових, Україна загалом утримує оточення Росії з півдня по лінії вулиці Корсунського.

«Для обох сторін точна послідовність будь-якого значного скорочення їхніх підрозділів навколо Бахмута стала критичним питанням – Україна хоче звільнити наступальні сили, тоді як Росія, ймовірно, прагне відновити оперативний резерв», – додають у британській розвідці.

Напередодні в ефірі програми «Свобода.Ранок» (проєкт Радіо Свобода) український військовослужбовець, командир підрозділу аеророзвідки з позивним «Француз», який воює на Бахмутському напрямку, припустив, що повністю звільнити Бахмут на Донеччині від найманців ПВК «Вагнер» зараз нереально, бо це спричинить великі втрати в особовому складі українських Збройних сил.

Читайте також: Генштаб про втрати РФ у районі Бахмута: 4500 осіб лише за два тижні

Росія активно штурмує Бахмут та населені пункти на підступах до нього з липня 2022 року, у грудні наступ посилився. Місто залишається епіцентром бойових дій.

XS
SM
MD
LG