Доступність посилання

ТОП новини

Мамчур припустив, що пілоти Су-27 не катапультувались, бо відводили літак від населеного пункту


Юлій Мамчур розповів, що був знайомий із загиблим українським пілотом Іваном Петренком
Юлій Мамчур розповів, що був знайомий із загиблим українським пілотом Іваном Петренком

Військовий льотчик полковник Юлій Мамчур висловив припущення, що пілоти, які загинули внаслідок падіння літака Су-27, не змогли катапультуватися, тому що пролітали над населеним пунктом. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

«З тих даних, які в мене є, вони виконували завдання на середній висоті, їм дали (команду – ред.) на зниження і повернення на аеродром. В цей час політ проходив над населеним пунктом. Можливо, те, що був населений пункт – для того, щоб не допустити падіння літака, вони відводили від населеного пункту, а далі просто долі секунди не дали можливості їм прийняти це рішення», – сказав Мамчур.

Командиром загиблого екіпажу був полковник Іван Петренко. За словами Мамчура, він добре знав Петренка і служив разом із ним до 2011 року.

«Льотчик першого класу, висококласний льотчик, мені доводилося з ним неодноразово пілотувати літаки: і Л-39, і Міг-29, і Су-27. Спокійний, врівноважений, професійний, чудовий льотчик», – поділився спогадами полковник.

Він не став коментувати, чи брав Петренко участь у бойових діях на Сході України, пославшись на те, що ця інформація закрита.

Військовий літак Су-27 упав у Вінницькій області близько 17:00 16 жовтня біля села Уланів. Обидва пілоти, українець і американець, загинули.

Розслідування обставин трагедії триває, на місці падіння літака шукають бортові самописці.

Катастрофа сталася під час міжнародних авіаційних навчань «Чисте небо-2018», які розпочалися 9 жовтня і за планом мають тривати до 19 жовтня.

Загалом до навчань залучено понад 40 літальних апаратів, десятки зенітних ракетних комплексів і засобів радіотехнічних військ.

XS
SM
MD
LG