Доступність посилання

ТОП новини

Мей може відмовитися від спроб провести Brexit найближчим часом – ЗМІ


Мей продовжує спроби заручитися підтримкою парламенту
Мей продовжує спроби заручитися підтримкою парламенту

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей може відмовитися від ідеї реалізувати Brexit найближчим часом, якщо євроскептики з Консервативної партії, яку вона очолює, не пообіцяють голосувати за її план виходу Сполученого королівства з ЄС. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Мей продовжує спроби заручитися підтримкою парламенту, але вона не буде виносити угоду на голосування у вівторок, якщо не буде значних шансів на її схвалення. Тоді під час візиту на саміт лідерів Європейського союзу в четвер вона буде вести переговори про перенесення Brexit на довгий термін.

За даними Bloomberg, сьогодні Мей має продовжити переговори з Демократичною союзною партією Північної Ірландії та депутатами-торі, які не підтримують план свого лідера. Щоб з третього разу схвалити угоду з ЄС у Палаті громад, Мей потрібна підтримка обох груп.

Читайте також: Британські депутати відкидають план прем’єра щодо Brexit. Можливі варіанти розвитку подій

Британія і ЄС досі не домовилися про умови Brexit. 13 березня британський парламент відхилив варіант виходу з ЄС без угоди про умови цього кроку. 14 березня депутати проголосували за перенесення виходу країни з Євросоюзу щонайменше до 30 червня.

Ще раніше того тижня депутати вдруге відкинули умови угоди, які прем’єр-міністр Тереза Мей погодила з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером.

Уперше депутати відмовилися схвалити угоду в січні. Після того Мей продовжила переговори з керівництвом ЄС, але не домоглася істотних поступок. У березні Юнкер заявив, що на нове обговорення ЄС не погодиться.

Рішення про вихід Великої Британії з ЄС британці схввалили на референдумі влітку 2016 року. До того моменту Мей, яка очолювала МВС, виступала проти Brexit. Очоливши уряд, вона пообіцяла виконати волю виборців про вихід із ЄС.

XS
SM
MD
LG