Доступність посилання

ТОП новини

Активісти під офісом Медведчука вимагали дій для звільнення політв’язнів


Активісти провели під офісом Віктора Медведчука акцію «Йдемо до кума Путіна»
Активісти провели під офісом Віктора Медведчука акцію «Йдемо до кума Путіна»

У Києві 31 липня активісти прийшли під офіс представника України в Тристоронній контактній групі, лідера проросійської організації «Український вибір» Віктора Медведчука, вимагаючи від нього активних дій для звільнення українських політв’язнів та заручників, повідомляє проект Радіо Свобода Крим.Реалії.

Під час акції біля входу до офісу активісти фарбою зробили написи «FreeSentsov», «Свободу кремлівським в’язням».

Ніхто з представників Медведчука до них не вийшов.

Пізніше вони підпалили велику кулю з вати, яку загасив співробітник поліції. Через кілька хвилин також приїхала пожежна машина.

«Медведчук – один із тих, хто взяв на себе певні зобов’язання: щоб Путін повернув захоплені регіони, наших полонених. Ми бачимо, що цього не відбувається. Часу минуло достатньо багато, і ситуація така, що наші полонені голодують. Це може привести до того, що здоров’я їм ніхто не поверне. Надій, що нам допоможуть західні країни, вже немає. Треба, щоб ці представники (Медведчук – ред.) були мотивовані вирішувати проблеми», – розповів про цілі акції кінорежисер, один із представників українського творчого об’єднання Babylon13 Володимир Тихий.

Читайте також: На Путіна щодо звільнення полонених тисне не Медведчук, а світ – Котенко

Засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії та анексованому нею Криму.

Крім Сенцова, голодування на знак протесту проти переслідування оголосив ув’язнений в анексованому Криму Володимир Балух.

14 червня Європейський парламент закликав Росію негайно звільнити Олега Сенцова та всіх українських політичних бранців, які були незаконно затримані, заарештовані і ув’язнені.

18 червня Держдепартамент США закликав Росію звільнити політичних в’язнів і висловив стурбованість зростанням кількості арештів правозахисників і представників релігійних меншин.

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять у різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

XS
SM
MD
LG