Доступність посилання

ТОП новини

В офісі комунального підприємства мерії Дніпра відбулися обшуки


На презентації «партії мерів» «Пропозиція» міський голова Дніпра Борис Філатов назвав дії силовиків «привітом» йому
На презентації «партії мерів» «Пропозиція» міський голова Дніпра Борис Філатов назвав дії силовиків «привітом» йому

В офісі комунального підприємства міської ради Дніпра 19 червня правоохоронці провели обшуки. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердила речниця обласної прокуратури Олександра Сараєва.

За її даними, слідчі дії відбулись у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом зловживання службовим становищем. Посадовців підозрюють у зловживаннях під час проведення тендеру на висвітлення діяльності міської ради та її посадовців на суму понад 130 мільйонів гривень.

Переможцями тендерів стали вісім підприємців-посередників, водночас правоохоронці зазначають, що комунальне підприємство мерії має штат працівників, які фактично і виконують ці роботи.

Як повідомили в пресслужбі прокуратури, під час обшуків вилучили гроші, носії інформації й документи.

У комунальному підприємстві, де відбулись обшуки, інформацію прокуратури поки що не коментують.

Водночас 19 червня на презентації «партії мерів» «Пропозиція» міський голова Дніпра Борис Філатов назвав дії силовиків «привітом» йому.

«Напевно, в цій країні немає жодного мера, проти якого не порушено кримінальної справи. Це не математика, це статистика. Не може бути, щоб по всій країні – від Ужгорода до Сєвєродонецька – всі мери були злочинцями. За останні два роки проти мерії було порушено 286 кримінальних проваджень, з них до суду дійшли 30, а обвинувальний вирок – один», – сказав мер.

Шестеро очільників міст 19 червня презентували у Києві нову політичну силу, відому як «партія мерів».

XS
SM
MD
LG