Доступність посилання

ТОП новини

Британський міністр у справах Brexit подав у відставку


Домінік Рааб пояснив відставку незгодою з умовами виходу Британії з ЄС, передбаченими проектом угоди, схваленим в уряді Терези Мей
Домінік Рааб пояснив відставку незгодою з умовами виходу Британії з ЄС, передбаченими проектом угоди, схваленим в уряді Терези Мей

Британський міністр у справах Brexit Домінік Рааб 15 листопада подав у відставку на знак протесту проти угоди щодо виходу Британії з ЄС, затвердженої прем’єром Терезою Мей.

«Сьогодні я подав у відставку з посади міністра Brexit. Я не можу з чистим сумлінням підтримувати умови, запропоновані для нашої співпраці з ЄС. Ось мій лист до прем’єр-міністра, який пояснює мої причини», – написав Рааб у Twitter.

14 листопада після 5-годинних консультацій у Лондоні прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей повідомила, що її кабінет схвалив проект угоди про вихід країни з Євросоюзу. При цьому, за даними британських ЗМІ, позиції членів уряду щодо угоди розділилися.

Через деталі угоди щодо Brexit Мей зіткнулася з критикою у своїй Консервативній партії. Опозиційна Лейбористська партія заявила, що буде протистояти будь-якій угоді, яка не зберігає «ті самі» економічні вигоди з ЄС, які Велика Британія має на даний час.

15 листопада голова Європейської ради Дональд Туск висловив сподівання, що статочну угоду щодо виходу Великої Британії з Європейського союзу можуть ухвалити вже 25 листопада.

Запланований термін виходу з Євросоюзу – 29 березня 2019 року.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!​

XS
SM
MD
LG