Доступність посилання

ТОП новини

«Це незначна кількість, але ці люди на своїх посадах збережуть сферу від занепаду» – Мінкульт назвав кількість заброньованих


Українські військові ведуть вогонь із зенітної установки на околиці Бахмуту, Донеччина, 15 січня 2023 року. Ілюстративне фото
Українські військові ведуть вогонь із зенітної установки на околиці Бахмуту, Донеччина, 15 січня 2023 року. Ілюстративне фото

Міністерство культури та інформаційної політики України заявляє, що за його поданням на сьогодні статус заброньованих по всій країні отримали 1150 працівників сфери культури та трохи більше 700 медійників.

У відомстві наголошують, що ці люди є критично важливими для своїх підприємств, а обов’язок влади – «забезпечити хоча б мінімальну спроможність функціонування кожного закладу культури, який, попри виклики війни, не припинив свою діяльність, а відповідально виконує своє мистецьке мобілізаційне завдання».

МКІП пояснює, що бронює працівників усіх закладів, які формують систему культури і медіа. Зокрема, це артисти театрів, філармоній і цирків.

«Це дуже незначна кількість людей. Проте перебування цих людей на своїх посадах дозволяє зберегти сферу від занепаду», – кажуть у міністерстві.

Читайте також: Уряд оновить систему бронювання та перегляне перелік підприємств критичної інфраструктури – Шмигаль

Раніше тимчасовий в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв розповів, що хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа, це неповага до людей цієї сфери та «примітивна оцінка їх суспільного значення».

Напередодні народний депутат України Ярослав Железняк повідомив, що Міністерство культури додало до списку підприємств, які вважаються критично важливими для забезпечення життєдіяльності населення під час мобілізації, «Пересувний цирк України».

Також Міністерство культури підтвердило, що для працівників телеканалів, які беруть участь у телемарафоні «Єдині новини» працює система бронювання від мобілізації.

В Україні від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення Росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію. Відтоді Верховна Рада регулярно продовжує строки дії воєнного стану і мобілізації.

Форум

XS
SM
MD
LG