Доступність посилання

ТОП новини

Уряд оновить систему бронювання та перегляне перелік підприємств критичної інфраструктури – Шмигаль


«Одним із ключових питань в цьому напрямку є справедливе і раціональне бронювання військовозобов’язаних»
«Одним із ключових питань в цьому напрямку є справедливе і раціональне бронювання військовозобов’язаних»

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам внести оновлену, «більш справедливу» постанову про бронювання та визначити вичерпний перелік об’єктів і підприємств критичної інфраструктури. Про це Шмигаль сказав за результатами засідання уряду 9 квітня.

«Одним із ключових питань в цьому напрямку є справедливе і раціональне бронювання військовозобов’язаних. Працівників підприємств, які дійсно критично важливі. Тут не має бути жодних спекуляцій і маніпуляцій», – написав Шмигаль.

В уряді обіцяють створити «чіткі та зрозумілі критерії», щоб у суспільства не виникало питань, щодо справедливості бронювання від мобілізації.

Раніше тимчасовий в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв розповів, що хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа, це неповага до людей цієї сфери та «примітивна оцінка їх суспільного значення».

Вчора народний депутат України Ярослав Железняк повідомив, що Міністерство культури додало до списку підприємств, які вважаються критично важливими для забезпечення життєдіяльності населення під час мобілізації, «Пересувний цирк України».

Також Міністерство культури підтвердило, що для працівників телеканалів, які беруть участь у телемарафоні «Єдині новини» працює система бронювання від мобілізації.

В Україні від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення Росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію. Відтоді Верховна Рада регулярно продовжує строки дії воєнного стану і мобілізації.

Форум

XS
SM
MD
LG