Доступність посилання

ТОП новини

Двоє українських військових постраждали внаслідок розриву «Молота» – штаб ООС (оновлено)


Міномет «Молот», ілюстративне фото
Міномет «Молот», ілюстративне фото

Двоє українських військових зазнали поранень внаслідок розриву міномету «Молот», повідомили у прес-центрі Операції об’єднаних сил.

«Ймовірно, причина розриву міни полягає в невірній підготовці боєприпасу до стрільби, в тому числі, недотримання правил її зберігання», – мовиться у повідомленні.

Перед цим з'являлася інформація, нібито постраждалих було троє. Представник прес-служби Олексій Тригуб підтвердив інформацію про поранених Радіо Свобода

За його словами, цих людей доправлено до шпиталю, стан їхній оцінюється як задовільний. Щодо інциденту проводять службове розслідування, зазначив представник прес-центру.

Раніше про інцидент повідомила співкоординаторка «Медійної ініціативи за права людини» Ольга Решетилова.

Міномет «Молот» виробляє київський завод «Маяк», який входить до концерну «Укроборонпром».

У липні 2016 року на полігоні «Широкий лан» на Миколаївщині внаслідок вибуху міномета загинули двоє і були поранені десятеро військових. Тоді військова прокуратура встановила, що вибух стався «через порушення поводження зі зброєю». І зазначила, що в перебігу навчань використовувалися боєприпаси 1975 та 1960 року випуску. А вже у вересні 2016-го армійці отримали ще 200 нових мінометів «Молот».

Після цього сталося ще кілька випадків вибухів мінометів «Молот» зі смертельними і травматичними наслідками: зокрема двоє бійців загинули у донецькій Новомихайлівці, троє – у березні 2017-го в Авдіївці Донецької області.

6 липня цього року під час навчань з бойовою стрільбою на Рівненському полігоні загинули троє військових, ще дев'ять були поранені. За даними Міноборони, це сталося через розрив міномета.

Після слідчого експерименту, який проводився на Рівненському полігоні у справі про розрив міномета, внаслідок якого загинули троє військових, в Міністерстві оборони припустили, що інцидент трапився внаслідок подвійного заряджання міномета.

XS
SM
MD
LG