Доступність посилання

ТОП новини

МінТОТ не виявив перевищення норми забруднення повітря на адміністративній межі з Кримом


Перевірку проводять у зв’язку з ситуацією на заводі «Кримський титан», де стався хімічний викид. На фото: мешканці міста Армянськ, де розташований завод
Перевірку проводять у зв’язку з ситуацією на заводі «Кримський титан», де стався хімічний викид. На фото: мешканці міста Армянськ, де розташований завод

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій повідомило, що не виявило перевищення норми забруднюючих речовин на адміністративному кордоні з Кримом.

Як пояснили в міністерстві, поблизу адміністративної межі працює лабораторія, яку надала Донецька обласна державна адміністрація. Її працівники відбирають проби повітря кожні 20 хвилин.

Аналіз проводився в селах Олександрівка, Гаврилівка та Олексіївка, які розташовані неподалік від адміністративного кордону.

Станом на 9 вересня перевищення гранично допустимої концентрації забруднюючих речовин у повітрі не виявили.

Перевірку проводять у зв’язку з ситуацією на заводі «Кримський титан».

У Держприкордонслужбі 6 вересня повідомили, що через екологічну небезпеку українські контрольно-пропускні пункти «Каланчак» і «Чаплинка» на адміністративному кордоні з анексованим Росією Кримом тимчасово припиняють свою роботу.

Російська влада окупованого Криму заявляє, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного підприємством «Кримський титан».

Водночас у Міноборони України наполягають, що викид хімічних речовин на території анексованого Криму стався через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового й содового заводів.

«Мерщій всі з Армянська» | «Крим.Реалії» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:43 0:00

Жителі кримського міста Армянська продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах у повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час.

4 вересня фактична влада Криму оголосила, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, у зв’язку з цим на два тижні зупинили роботу заводу «Кримський титан». Крім того, почалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму.

XS
SM
MD
LG