Доступність посилання

ТОП новини

У Відні пройшов мітинг представників кількох діаспор на підтримку України


Загалом на акції зібралося близько ста осіб – члени української, грузинської, білоруської, чеченської та інших діаспор
Загалом на акції зібралося близько ста осіб – члени української, грузинської, білоруської, чеченської та інших діаспор

У Відні відбувся масовий мітинг представників кількох діаспор, які підтримали Україну на фоні загрози воєнній агресії з боку Росії. Активними учасниками мітингу стали представники невизнаної Чеченської Республіки Ічкерія, повідомляє проєкт Радіо Свобода Кавказ.Реалії 24 січня.

Загалом на акції зібралося близько ста осіб – члени української, грузинської, білоруської, чеченської та інших діаспор. Вони принесли прапори та плакати. Сам мітинг був присвячений святкуванню Дня соборності України.

Читайте також: Президентка Єврокомісії анонсувала пакет допомоги Україні на 1,2 мільярда євро

Чеченська активістка Роза Дунаєва, яка взяла участь у мітингу, заявила в коментарі для Кавказ.Реалії, що активісти вийшли на знак солідарності проти російського агресора.

«Чеченський народ пережив агресію з боку федеральних сил і розуміє, наскільки це небезпечно. На мітингу також звучали слова на підтримку Ічкерії та незалежності чеченського народу», – розповіла Дунаєва.

Західні ЗМІ повідомляють про підготовку ймовірного вторгнення Росії в Україну з осені 2021 року через високу концентрацію російських військ біля кордонів. Російська влада заперечує плани щодо вторгнення.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG