Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада продовжить сьогодні розгляд законопроєкту про мобілізацію – Железняк


Вночі народні депутати розглянули всі відхилені комітетом з питань нацбезпеки 4294 поправки до закону
Вночі народні депутати розглянули всі відхилені комітетом з питань нацбезпеки 4294 поправки до закону

Вчора вночі народні депутати розглянули всі відхилені комітетом з питань національної безпеки, оборони та розвідки 4294 поправки до другого читання законопроєкту про мобілізацію, написав у своєму телеграмі народний депутат, член фракції «Голос» Ярослав Железняк.

За словами парламентаря, на розгляд поправок пішло 11 годин, а в залі до кінця засідання залишалось 30 депутатів.

«Зараз перерва до ранку, далі зранку «мотиваційний» виступ військових. Потім 31-е голосування за 31-у враховану правку в закон», – вказано у повідомленні.

Після голосування за решту поправок може відбутися голосування за законопроєкт в цілому, зазначив Железняк.

Також про те, що до кінця розгляду поправок у сесійній залі залишилося лише близько 30 депутатів, повідомляв і народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко. Він зазначив, що із законопроєкту про мобілізацію прибрали терміни служби та прибрали грошову мотивацію.

Представник «Слуги народу», член комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Федір Веніславський в ефірі Радіо Свобода заявив, що у парламенті очікують виступу військового командування країни.

«Вчора було ухвалене рішення парламентом запросити до зали головнокомандувача ЗСУ, начальника Генштабу, командувача Сил об’єднаних операцій. Сьогодні парламент дасть можливість їм виступити, донести свою точку зору», – сказав Веніславський.

29 березня комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив розгляд поправок перед другим читанням до законопроєкту про мобілізацію. Як повідомлялось, їх було понад чотири тисячі.

Читайте також: Парламент схвалив у першому читанні законопроєкт про посилення покарання за порушення мобілізації

7 лютого Верховна Рада схвалила у першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію №10449.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець перед тим заявив, що визначив низку суперечливих норм у законопроєкті про мобілізацію. Втім, він закликав парламент ухвалити документ у першому читанні, додавши, що до другого читання зауваження від Офісу омбудсмена «можна врегулювати».

В Україні від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення Росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію. Відтоді Верховна Рада регулярно продовжує строки дії воєнного стану і мобілізації.

Форум

XS
SM
MD
LG