Доступність посилання

ТОП новини

Придністров’я заявляє про знищення гелікоптера. Кишинів назвав повідомлення «спробою залякати»


Ймовірний інцидент стався в день голосування жителів Придністровського регіону на виборах президента Росії на шести виборчих дільницях
Ймовірний інцидент стався в день голосування жителів Придністровського регіону на виборах президента Росії на шести виборчих дільницях

Придністровські та російські ЗМІ повідомили 17 березня про знищення військового гелікоптера військових угруповань сепаратистського регіону, який перебував на землі в аеропорту поблизу Тирасполя. Про це повідомляє молдовська служба Радіо Свобода.

Новинні портали та Telegram-канали, пов’язані з керівництвом регіону в Тирасполі, опублікували фотографії та відеоматеріали нібито залишків знищеного вертольота та зацитували заяву так званого міністерства державної безпеки (МДБ) Придністров’я, за якою вертоліт був збитий дроном-камікадзе.

Водночас речник уряду Молдови Даніель Воде заявив журналістам, що «влада Кишинева в контакті з українською стороною не підтверджує жодної атаки на Придністровський регіон».

Читайте також: МЗС Молдови викликає посла Росії через ймовірне відкриття виборчих дільниць у Придністров’ї

«Після вивчення відеозображень та обміну інформацією ми повідомляємо, що інцидент, про який йде мова, є спробою викликати страх і паніку в регіоні», – сказав представник уряду.

Він додав, що військова техніка, зображена на фото, «не працює вже кілька років».

Ймовірний інцидент, про який повідомляється близько 16:30, стався в день голосування жителів Придністровського регіону на виборах президента Росії на шести виборчих дільницях, які Росія відкрила ліворуч від Дністра, попри протести Кишинева.

Днями міністр закордонних справ Міхай Попшой заявив, що занепокоєння щодо потенційної ескалації ситуації в Придністров’ї наразі не справдилися.

Міністр також висловив переконання, що Росія не зможе зірвати референдум щодо членства в Євросоюзі, запланований у Молдові на кінець року.

Форум

XS
SM
MD
LG