Доступність посилання

ТОП новини

У Москві активісти вимагали звільнити кримських політв’язнів


Учасник пікету на підтримку кримських політв’язнів
Учасник пікету на підтримку кримських політв’язнів

Активісти російської ініціативи «Стратегія – 18» провели пікети з вимогою звільнити кримських політв’язнів, які перебувають у в’язницях Росії і анексованого півострова. Дві паралельні акції пройшли в Москві біля адміністрації президента Росії і на Луб’янській площі.

Як повідомила проекту Радіо Свобода Крим.Реалії член ініціативи Віра Лаврешина, в руках активісти тримали плакати з іменами і особистими історіями політичних в'язнів.

«Біля адміністрації люди стоять іноді і по годині, коли холодно – по півгодини. Ми були біля Соловецького каменя півгодини, там холодний вітер, але це не так страшно, як провокатори і послужливі громадяни, які починають дзвонити в поліцію... Ми поквапилися піти через 30-40 хвилин, перш за все тому, що вже очікували «гостей», – розповіла Лаврешина.

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) 19 грудня підтвердить готовність до обміну з представниками ОРДЛО і Росією, повідомила 18 грудня перша віце-спікер Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

Станом на кінець січня в СБУ повідомляли, що в заручниках на непідконтрольних уряду територіях Донбасу перебувають 108 людей, 402 людини вважалися зниклими безвісти, десятки – утримують у Росії. У листопаді російські силовики захопили поблизу Керченської протоки три українських кораблі і 24 членів їхніх екіпажів. Влада України визнала захоплених моряків військовополоненими.

XS
SM
MD
LG